top of page

FRAMNES MUSIKKORPS HISTORIEN

FRA FRAMNES GUTTEMUSIKKORPS TIL FRAMNES MUSIKKORPS

1951.jpg

Dette er en samling av historisk materiale fra Framnes Musikkorps siden etableringen i 1941.

 

Her finner du sider som inneholder  hvordan musikkorpset ble startet, hva som har skjedd opp gjennom årene.

 

Bilder, linker til ulike dokumenter og lister og mye mer...

VELKOMMEN TIL SIDEN

Vi setter stor pris på at du besøker siden vår.  Historie om foreningen, er med på å opprettholde tradisjoner og å føre disse videre i generasjoner.

Det er viktig at de unge som er medlemmer i dag, også har et forhold til det som ble skapt i 1941.

 

Dette nettstedet, inneholder noe av det som er hentet inn fra mange kilder som har hatt et forhold til Framnes Musikkorp. Det å hente inn informasjon, er et kontinuerlig og møysommelig arbeid som krever mye tid.   

KONTAKT OSS GJERNE

Vi er svært interessert i alle typer opplysninger og historier, som kan gjøre vår samling ennå mer komplett.

 

Det kan forekomme feil i noen av de opplysningene som ligger på nettstedet vårt.  Dersom du oppdager feil eller mangler, er vi svært takknemlige om du sender oss et hint.

STIFTELSEN AV FRAMNES GUTTEMUSIKKORPS

Korpset ble stiftet ved konstituerende årsmøte 25.november 1941, og fikk navnet Framnes Guttemusikkorps.Initiativtakere var Thorvald Rosenblad og Andor Andersen. Thorvald Rosenblad hadde allerede 15.oktober 1915, stiftet Sandefjord Guttemusikkorps sammen med konsul Johan Bryde.

HK01 1941-1945  Thv. Rosenblad.gif
Andor Andersen.gif

Thv. Rosenblad

1941-1945

Andor Andersen

Det meldte seg 29 interesserte gutter fra starten, og allerede på våren 1942, var antallet kommet opp i 41 gutter.

 

Thorvald Rosenblad ble korpsets første dirigent. I tillegg var han fra første stund med på organisering av pengeinnsamling til instrumenter. Dette var et vanskelig arbeid i tiden hvor landet var okkupert. Faktisk hadde Rosenblad, sammen med korpsets første formann, Andor Andersen, klart å samle inn nok midler til at alle de 41 guttene fikk hvert sitt instrument våren 1942.

 

I 1942 ble Foreldreforening stiftet. Foreldreforeningen ble en viktig brikke i driften av korpset og dens første formann var O. Stilstrøm.

 

Korpsets første øvingssted var Framnes Skole. Da skolen ble okkupert av tyskerne i 1944, måtte korpset ut av Framnes Skole. Framnæs Mekaniske Verksted stilte rom til disposisjon. Både ledelsen og fagforeningen ved FMV stilte seg meget positive til korpsets drift helt fra starten. Framnæs Mek. Verksted, ble en viktig samarbeidspartner for korpset , helt fram til nedleggelsen i 1986.

1943 FMK.jpg

På denne bilde linken, finner du formelle korpsbilder som er tatt i forbindelse med jubileum opp gjennom årene.

Det finnes en mengde bilder i vårt arkiv. Alt fra formelle korpsbilder tatt ved ulike anledninger, til bilder fra turer og arrengenmenter. Endel bilder kan være av dårlig kvalitet, men vi har allikevell valgt å publisere dem.     Det er samlet et stort antall bilder fra ulike turer og arrengementer.  Et utdrag fra arkivet vårt finner du på bilde linken. 

Det er lagt ut en rekke filmklipp på Youtube.

Du finner dem på linken over.

Korpset har vært med på en rekke stevner og konkurranser opp gjennom årene.  Det har blitt mange pokaler og diplomer, og her er et udrag av resultatlisene for de senere årene. 

© 2021 by Roar Henriksen. Created with Wix.com

bottom of page